Ukrainas prezidents Petro Porošenko savas vizītes laikā Mariupolē paziņojis par augstas kaujas gatavības režīmu pilsētā, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas prezidents atzīmējis, ka darīs visu iespējamo, lai nodrošinātu mieru valstī, vienlaikus norādot, ka veiks pasākumus Ukrainas aizsardzībai – ne tikai militārā, bet arī diplomātiskā veidā, izmantojot visas pasaules atbalstu.

"Mēs uzvarēsim, jo ar mums ir patiesība un Dievs. Mēs gribam mieru. Šī pilsēta ir un būs ukraiņu pilsēta," sacījis Porošenko.

Prezidents norādījis, ka Ukrainai ir pietiekami daudz spēka, lai aizstāvētu gan pilsētu, gan valsti. Pēc viņa vārdiem, visa Ukraina sagaida tikai vienu – mieru. Tāpēc viņš no Krievijas prezidenta Vladimira Putina pieprasījis garantijas, ka pēc uguns pārtraukšanas Donbasā būs miers.

"Kā galvenais komandieris atdevu pavēli, lai Mariupole būtu nodrošināta, lai būtu nodrošināta augsta kaujas gatavība," teicis Porošenko.

Viņš atzinis, ka nevēlas atkārtot 9. maija notikumus pilsētā, kad sākās plašas nekārtības un provokācijas.

Tiek norādīts, ka Porošenko vizītes laikā Mariuolē notika tanku šāvieni, kurus izdevās apturēt Ukrainas armijai.

Jau vēstīts, ka pirmdien darba vizītē separātistu apdraudētajā Ukrainas pilsētā Mariupolē ieradies Ukrainas prezidents Petro Porošenko, taču pēc amatpersonas vizītes izziņošanas kaujinieki sākuši Ukrainas spēku kontrolposteņu apšaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!