Foto: AFP/Scanpix

Spēcīgi artilēriju šāviņi skan no Doņeckas pilsētas rietumu daļas Ukrainā, vēsta Ukrainas un Krievijas mediji.

Tiek ziņots, ka artilēriju šāviņi skan vairākas reizes dienā. Spriežot pēc sprādzienu skaņas, apšaude notiek no liela kalibra ieročiem, vēsta "RIA Novosti".

Vietējie separātisti paziņojuši, ka apšaude notiek Doņeckas lidostas rajonā.

Savukārt Ukrainas pārstāvji ziņojuši par Ukrainas karaspēka pozīciju apšaudi Popasnajas un Doņeckas lidostas rajonā.

1. septembrī pēc kaujām starp Ukrainas desantniekiem un separātistu kaujas spēkiem ar pastiprinātu tanku bataljonu Ukrainas armija pēc pavēles atkāpās un pameta lidostu "Luhansk".

Jau vēstīts, ka 5. septembrī Minskā trīspusējās sarunās starp Krieviju, Ukrainu un EDSO panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos. Pamiera noteikumi paredz pārtraukt karadarbību un apmainīties ar ķīlniekiem. Saskaņā ar vienošanos, abas puses paliek tajās pašās pozīcijās, ko ieņēmušas pirms uguns pārtraukšanas.

Pēdējo dienu laikā abas puses vairākkārt ziņojušas par pamiera pārkāpšanu. Ukrainas Nacionālās Drošības un aizsardzības dienests paziņojis, ka pamiers "kopumā tiek saglabāts", taču atsevišķās reizēs notiek provokācijas. Savukārt EDSO pārstāvji sacījuši, ka uguns pārtraukšanas režīms tiek ievērots, taču atsevišķos gadījumos tiek pārkāpts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!