Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pašpasludinātās Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas" (LTR un DTR) paziņojušas par apvienotās armijas izveidošanu, atsaucoties uz separātistu preses dienestu vēsta Ukrainas un Krievijas mediji.

"Izpildot tautas gribu, ko pauduši Jaunkrievijas deputātu korpusa pārstāvji, kā arī ņemot vērā ārkārtas nepieciešamību veidot apvienoto Jaunkrievijas armiju, kas ļaus gan aizsargāt DTR un LTR, gan uzbrukt un atbrīvot Jaunkrievijas un Ukrainas tautu no nacisma un oligarhu apspiešanas, mēs, tautas republiku brīvprātīgo kaujas vienību komandieri, pamatojoties uz tautas gribu[..] pieņēmām lēmumu par Jaunkrievijas apvienoto bruņoto spēku izveidošanu," atsaucoties uz ziņojumu, vēsta "RIA Novosti".

Par galveno komandieri iecelts ģenerālleitnants Ivans Korsuņs.

"Tas ir dokuments, kas iezīmē Apvienotās Jaunkrievijas Armijas dzimšanu, kurā apvienosies LHR un DTR armijas, kas ļaus bruņotajiem spēkiem risināt pašus grūtākos uzdevumus," teikts ziņojumā.

Jaunās armijas komandierim Korsuņam jau esot dota pavēle "izpildīt nepieciešamos pasākumus, lai realizētu rīkojumu visātrākajos termiņos".

Otrdien Ukrainas Augstākā Rada pieņēmusi virkni likumprojektu, kas paredz atrisināt konfliktu Donbasā miera ceļā. Pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" līderis Igors Plotņickis minētos likumprojektus nosaucis kā "atbilstošus LTR pārrunu pozīcijām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!