Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas policija meklē vainīgos, kuri nokrāsojuši divus Padomju Savienības laika pieminekļus Ukrainas karoga krāsās, vēsta portāls "The Moscow Times".

Viens no nokrāsotajiem pieminekļiem atrodas Ziemeļlietuvas pilsētas Akmenes kapos, kas nokrāsots sestdien, 13. septembrī.

Savukārt otrs piemineklis pārkrāsots otrdien, 16. septembrī
Policija Lietuvas ziņu aģentūrai BNS norādīja, ka otrs nokrāsotais piemineklis atradās tikai 15 kilometrus tālāk, tāpēc, visticamāk, pārkrāsošanu veikusi viena un tā pati persona.

Kā arī, iespējams, ka pieminekļu pārkrāsošana notikusi vienā un tai pašā dienā, tikai atklāts dažādās, pauda Lietuvas policija.

Krievija jau vairakkārt paudusi neapmierinātību ar Padomju Savienības laika pieminekļu pārkrāsošanu postpadomju valstīs.

Portāls norāda, ka šādi tiek mēģināts "kaitināt Maskavu" un šis nav pirmais gadījums, kad postpadomju valstīs tiek Ukrainas karoga krāsās izkrāsoti Padomju Savienības laika pieminekļi.

Krievijas vēstniecība Lietuvā vēl nav komentējusi notikušo.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Bulgārijā nezināmi mākslinieki nokrāsojuši padomju karavīriem veltīto pieminekli Ukrainas karoga krāsās.

Savukārt Bulgārijas Sociālistu partijas 123. gadadienas priekšvakarā ar sarkanu krāsu apsmidzināts padomju karavīru piemineklis Sofijā, ar ko neapmierinātību paudusi Maskava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!