Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju giganta "Microsoft" ģenerāldirektors Satja Nadella ceturtdien izraisījis sabiedrības dusmas ar izteikumiem, ka sievietēm, gaidot algas paaugstinājumu, vajadzētu paļauties uz karmu.

Nadella ar izteikumiem nāca klajā konferencē par sieviešu darbu IT jomā. Viņam tika lūgts padoms, ko darīt sievietēm ar vēlmi pēc progresa savā karjerā, kuras baidās prasīt algas paaugstinājumu.

Nadella atbildēja, ka "sistēma laika gaitā dos īstos algas paaugstinājumus". Sievietēm, kuras neprasa samaksas paaugstināšanu, piemītot "superspēja" jeb "labā karma, kas atnāks atpakaļ".

Konferences vadītāja un "Microsoft" direktoru valdes locekle Marija Kloveja asi iebilda Nadellam, izpelnoties klausītāju aplausus.

Vairākos pētījumos pierādījies, ka sievietes daudzās profesijās saņem mazāku atalgojumu nekā vīrieši tajā pašā amatā.

Kloveja ieteica sievietēm "izpildīt mājasdarbu" un pārliecināties, vai viņu darba samaksa ir līdzvērtīga vīriešu dzimuma kolēģu atalgojumam.

Nadella vēlāk tviterī rakstīja, ka neesot spējis pienācīgi formulēt savu viedokli. "Es neskaidri izteicos par to, kā sievietēm vajadzētu prasīt algas pielikumu," viņš raksta. "Mūsu industrijai jāiznīdē atalgojuma nevienlīdzība dzimumu starpā, lai pielikums nebūtu nepieciešams aizspriedumu dēļ."

Nadella arī nosūtīja ziņu "Microsoft" darbiniekiem. Viņš atvainojās un atzina, ka atbilde uz konferencē uzdoto jautājumu esot bijusi "pilnīgi nepareiza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!