Divas Ukrainas sieviešu kustības "Femen" aktīvistes ceturtdien sarīkojušas protesta akciju pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina dalību Āzijas-Eiropas samitā (ASEM) Milānā, kura laikā paredzēta Putina un Ukrainas līdera Petro Porošenko tikšanās, vēsta laikraksts "The Guardian".

Līdz viduklim atkailinātās sievietes lakumā pie Milānas katedrāles aplēja sevi ar sarkanvīnu, kas simbolizējot Ukrainas tautas asinis. "Beidziet ignorēt asinspirti Ukrainā," vēsta uzraksts uz vienas no jauno dāmu krūtīm, kamēr otras ķermeni rotā pārmetums Āzijas-Eiropas samita dalībniekiem, saucot tos par Putina sabiedrotajiem.

"Mēs uzskatām, ka laipni uzņemt personu, kura tieši tagad nogalina veselu tautu – un šīs ukraiņu asinis ir te, uz mums, – un spiest viņam roku, ir lielas spīdzināšanas, slepkavošanas un kara Ukrainā, ko ir sācis un atbalsta Putins, ignorēšana," medijiem paskaidroja viena no sievietēm Inna Ševčenko.

Lai gan ASEM samita galvenais mērķis ir ekonomisku problēmu izskatīšana, sagaidāms, ka tajā dominēs jautājumi par situāciju Ukrainas austrumos, kur pamiers nav spējis izbeigt cīņas starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem. Tāpat, tuvojoties ziemai, steidzami jārisina jautājums par gāzes piegādēm Ukrainai.

Samita laikā varētu notikt divpusēja Putina un Porošenko tikšanās. Piektdien no rīta abi līderi tiksies kopīgās brokastīs ar augsta ranga Eiropas Savienības (ES) līderiem, to skaitā Angelu Merkeli, Fransuā Olandu un Deividu Kameronu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!