Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija Ukrainai neko nepiegādās uz parāda, vēsta "RIA Novosti".

"Krievija uz parāda vairs neko nepiegādās. Pateikšu, kāpēc. Pirmkārt, vajadzīga noteikta patērēšanas disciplīna, jo savākšanas līmenis, piemēram, Ukrainā ir ļoti zems, daudz zemāks nekā Krievijā, un arī cena ir pietiekami zema," sacījis Putins.

Viņš atgādinājis, ka Krievija pagājušā gada beigās sniegusi Ukrainai trīs miljardu dolāru lielu kredītu, bet par pēdējiem pagājušā gada mēnešiem Ukraina ir parādā 1,4 miljardus dolāru. "Tas ir neapstrīdams skaitlis. Par piegādēm pagājušā gadā vispār neviens ne par ko nestrīdas. Taču naudu neviens nevēlas maksāt," viņš piebildis.

"Pēc mūsu aprēķiniem, 4,5 miljardi dolāru ir Ukrainas parāds par jau piegādāto un neapmaksāto. "Gazprom" pārgājis uz priekšapmaksas kārtību un saskaņā ar līgumu nevar izmainīt piegādes nosacījumus. Mēs saprotam Ukrainas partneru finanšu stāvokli un redzam, ka viņiem patiešām ir kases pārrāvums," sacījis Putins.

Viņš atzīmējis, ka Krievija vairs nevar uzņemties papildus riskus, un norādījis, ka šajā situācijā jāpalīdz Eiropas partneriem.

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien paziņoja, ka sarunās ar Putinu nav izdevies panākt risinājumus gāzes piegādes jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!