Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas Aizsardzības ministrs Pēteris Hulkvists apstiprinājis, ka militārā lidmašīna, kas netālu no Zviedrijas gaisa telpas gandrīz saskrējusies ar pasažieru lidmašīnu, bijusi no Krievijas, vēsta ziņu portāls "The Local".

"Tā bija Krievijas militārā lidmašīna. Mēs to identificējām, nav šaubu, kuras valsts kara lidmašīna tā bija," ziņu aģentūrai "TT" pastāstīja Hulkvists.

Viņš norādīja, ka incidents noticis starptautiskajā gaisa telpā, un Zviedrijas gaisa telpa nav pārkāpta: "Tas ir nopietni. Tas ir nepieņemami. Tas ir ļoti bīstami."

Krievijas lidmašīna lidojusi netālu no Zviedrijas dienvidiem ar izslēgtu elektronisku identifikatoru, tādēļ tā nav bijusi redzama pasažieru lidmašīnas radara ekrānā.

Līdzīga situācija izveidojās šī gada martā, kad Krievijas militārais lidaparāts gandrīz sadūrās ar aviokompānijas "SAS" pasažieru lidmašīnu. "Pavasarī notikušajā incidentā starp lidmašīnām bija tikai aptuveni 100 metri. Šoreiz mums izdevās nepielaist lidmašīnas vienu otrai tik tuvu," pavēstīja Zviedrijas Aizsardzības gaisa spēku pārstāvis Mikaels Budijans. 

Lidaparāta identificēšanai gaisā pacēlās dāņu un zviedru militārās lidmašīnas.

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka šīs nedēļas laikā Baltijas jūras reģionā novērota nepieredzēti liela Krievijas gaisa spēku un flotes aktivitāte. Polijas prezidents Tomašs Semoņaka to nodēvējis par "bezprecedenta" situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!