Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, protestējot pret viņam piemēroto mājas arestu, pirmdien pārgriezis savu elektroniskās uzraudzības aproci, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sabojātās aproces fotogrāfiju opozicionārs publicējis savā blogā.

"Man nav plānu nekur ceļot, viss, kas man vajadzīgs pārvietošanās ziņā, ir iespēja tikt no mājām uz biroju un atpakaļ, un pavadīt brīvo laiku ar ģimeni," blogā ierakstījis Navaļnijs.

Vēstīts, ka 30. decembrī Maskavas tiesa atzina Navaļniju par vainīgu 27 miljonu rubļu nozagšanā Francijas kosmētikas uzņēmumam "Yves Rocher" un piesprieda viņam trīsarpus gadus ilgu nosacītu cietumsodu.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Savukārt Navaļnija brālim Oļegam šai pašā lietā piespriests reāls cietumsods. Opozīcijas līderis un viņa atbalstītāji uzskata, ka lieta ir politiski motivēts safabricējums.

Atsaucoties uz aģentūru LETA, "Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien Navaļnijs savā blogā paziņoja, ka atsakās ievērot mājas aresta režīmu.

"Es godīgi esmu gaidījis likumā noteiktās piecas diennaktis, pat vairāk. Sprieduma joprojām nav," savā blogā raksta opozicionārs.

"Nevarētu teikt, ka mana situācija būtu pavisam unikāla - es vienkārši sēžu arestā vispār bez jebkāda papīrīša, pat bez sprieduma rezolutīvās daļas, bet mans brālis Oļegs vispār sēž kamerā. Bet parastā gadījumā cilvēku bez sprieduma neņems neviens izmeklēšanas izolators, tas ir izslēgts," rakstīja Navaļnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!