Foto: AP/Scanpix

Terorists, kurš piektdien košera pārtikas veikalā Parīzes austrumos bija sagrābis ķīlniekus, pirms tika likvidēts policijas operācijā, zvanījis draugiem mudinot tos veikt citus uzbrukumus, ziņo drošības dienesti.

32 gadus vecais islāma ekstrēmists Amedijs Kulibali, kurš intervijā Francijas televīzijai no ķīlnieku sagrābšanas vietas apgalvoja, ka savu rīcību koordinējis ar žurnāla "Charlie Hebdo" darbinieku slepkavām brāļiem Kuaši, "aicinājis draugus uzbrukt vairākiem mērķiem, konkrēti policijas iecirkņiem Parīzes priekšpilsētās," pavēstījuši avoti drošības dienestos.

Tikmēr viņa 26 gadus vecā piedzīvotāja Hajata Bumedine, kas tiek apsūdzēta par līdzdalību ceturtdien pastrādātajā policistes slepkavībā, joprojām atrodas meklēšanā.

Intervijā televīzijas kanālam BFM Kulibali arī apgalvojis, ka viņš esot teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" loceklis.

Tikmēr prokuratūra paziņojusi, ka četri cilvēki, kuru mirstīgās atliekas tika atrastas košera veikalā pēc ķīlnieku atbrīvošanas operācijas, noslepkavojis Kulibali brīdī, kad viņš ielauzās veikalā.

Prokuratūra norādījusi, ka, analizējot līķu stāvokli un paša terorista izteikumus televīzijas intervijā, secināts, ka neviens no ķīlniekiem nav gājis bojā policijas operācijas laikā.

Prokuratūra arī paziņojusi, ka saistībā ar islāmistu teroristu pēdējo dienu uzbrukumiem Parīzē piektdienas vakarā aizturētas vēl piecas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!