Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien kopīgi apsolījuši cīnīties pret islāma ekstrēmistu un viņu "izkropļotās ideoloģijas" radītajiem draudiem.

Kopīgā rakstā, kas ceturtdien publicēts britu laikrakstā "Times", Obama un Kemerons uzsvēruši ASV un Britu alianses sadarbības principus.

Ceturtdien abi līderi tiksies darba vakariņās, savukārt piektdien turpinās sarunas.

Atsaucoties uz pagājušajā nedēļā notikušo slaktiņu Francijas satīriskā žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, Obama un Kemerons norāda, ka ekstrēmisti neapklusinās vārda brīvību.

"Vai mums jāstājas pretī atsevišķiem fanātiķiem vai tādām teroristiskajām organizācijām kā "Al Qaeda", "Islāma valsts" (IV) vai "Boko Haram", ekstrēmisti mūs neiebiedēs. Mēs sakausim šos barbariskos slepkavas un viņu izkropļoto ideoloģiju," raksta līderi.

Gan Obama, gan Kameons stingri iestājas arī pret Krievijas agresiju Ukrainā un sola turpināt uzturēt diplomātisko spiedienu pret Maskavu.

"Ja mēs pieļausim, ka šādi fundamentāli starptautisko normu pārkāpumi paliek nesodīti, mēs cietīsim no nestabilitātes nākotnē. Mūsu spēcīgā un vienotā atbilde ir likusi nepārprotami apjēgt, ka starptautiskā sabiedrība nestāvēs malā, kamēr Krievija mēģina destabilizēt Ukrainu," norāda abi anglosakšu pasaules līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!