Foto: AFP/Scanpix

Piektdienas pēcpusdienā Doņeckas lidostā, kur notiek sīvas kaujas starp Ukrainas karavīriem un prokrieviskajiem kaujiniekiem, situācija tiek raksturota kā "ārkārtīgi sarežģīta", atsaucoties uz Aizsardzības ministriju, vēsta aģentūra UNIAN.

"No rīta teroristi neveiksmīgi turpināja uzbrukt Ukrainas karavīru pozīcijām, kuri varonīgi aizsargā termināli. Ap divpadsmitiem kaujinieki pret Ukrainas karavīriem pielietoja vienu no asaru gāzes veidiem. Ukraiņu karavīri dod pretsparu un turpina noturēt pozīcijas," teikts ministrijas paziņojumā. Uzbrucēji cietuši gan dzīvā spēka, gan tehnikas zaudējumus.

Par to, ka turpinās kauja, pa telefonu televīzijai "Hromadske" apliecināja arī organizācijas "Labējais sektors" bataljona loceklis "Čornijs".

"Situācija tāda: viņi uzbrūk, mēs atkaujamies. Viņi cenšas mūs nogalināt, mēs cenšamies neļaut viņiem to izdarīt," viņš pastāstīja. "Kauja turpinās, ir ievainotie, precīza informācija par skaitu pagaidām nav," viņš piebilda.

Video: Kā izskatās kauja Doņeckas lidostas terminālī. 

Vēstīts, ka pēdējās dienās notiek sīvas kaujas Doņeckas lidostā. Ceturtdien "Doņeckas Tautas Republikas" līderis jau paspēja paziņot, ka lidosta ir gandrīz ieņemta.

Kijeva šo informāciju noliedza. Tikmēr Ukrainas un Krievijas medijos izskanējusī informācija liecina, ka kaujas ceturtdien notikušas lidostas termināļa iekštelpās, kur atsevišķus būves līmeņus kontrolējot Ukrainas "kiborgi", bet citus prokrieviskie kaujinieki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!