Foto: DELFI.lt

Kādam Krievijas pilsonim, kurš Lietuvā viesojies ar apvidus automašīnu "Land Rover Discovery 4", pēc policijas pieprasījuma nācies no automašīnas noņemt PSRS simboliku, vēsta portāls "Delfi.lt".

Aculiecinieki Viļņā uz ietves stāvošo automašīnu, kuras numura rāmīti rotājis uzraksts "CCCP" (PSRS), pamanījuši sestdien. Savukārt svētdien automašīna stāvējusi jau atļautā vietā un PSRS simbolika no tās bija pazudusi, portālu informēja kāds lasītājs.

1983. gadā dzimušajam Krievijas pilsonim R. B. nācies apmeklēt policijas iecirkni, kur viņš iepazinies ar Lietuvas likumiem un saņēmis pavēsti uz tiesu, noskaidroja "Delfi.lt".

Saskaņā ar likumu par padomju simbolikas demonstrēšanu Lietuvā draud 144 – 289 eiro liels naudassods un attiecīgā priekšmeta konfiskācija. Šajā gadījumā Krievijas pilsonim bija jānoņem "CCCP" uzlīme.

Krievijas pilsonis arī informēts, ka par šādu pārkāpumu viņš var zaudēt Lietuvas vīzu. Tāpat vīrietim draud 28 līdz 86 eiro liels naudassods par automašīnas novietošanu neatļautā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!