Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas pretterorisma operācijas (ATO) štābs neizslēdz iespēju, ka zem sagrautā Doņeckas lidostas jaunā termināļa drupām varētu būt palikuši iesprostoti Ukrainas karavīri, taču sīvo cīņu dēļ pašlaik nav iespējams tos sameklēt un glābt, vēsta aģentūra UNIAN.

"Varēja. Varēja palikt. Bet pagaidām iespējas [glābt] nav, jo tur turpinās kauja un nav iespējams piekļūt – blīva uguns. Tiklīdz kā radīsies iespēja, mēs viņus noteikti atradīsim un izvilksim," atbildot uz žurnālistu jautājumiem, preses konferencē Kijevā teica ATO runasvīrs Andrijs Lisenko.

Tāpat Lisenko pastāstīja, ka Ukrainas puse pašlaik veic pārrunas ar kaujiniekiem, lai atbrīvotu trešdien gūstā saņemtos ukraiņu karavīrus.

"Tie ievainotie puiši, kuri kļuva par kaujinieku ķīlniekiem, neviens viņus likteņa varā nepamet. Notiek jaudīgas sarunas un ir zināmi panākumi. Tas ir, tuvākajā laikā mēs viņus atgūsim," atzīmēja ATO pārstāvis.

Aizvadītās diennakts laikā sīvajās kaujās Ukrainas austrumos ir gājuši bojā desmit Ukrainas karavīri, 19 guvuši ievainojumus, informē ATO preses centrs.

Vēstīts, ka trešdien vakarā Ukrainas karavīri pametuši Doņeckas lidostas jauno termināli, jo ēka apšaudēs esot pilnībā sagrauta. 16 ukraiņu "kiborgi" nokļuvuši kaujinieku gūstā. Tikmēr Aizsardzības ministrija norāda, ka turpinās kaujas un daļa lidostas joprojām ir Ukrainas spēku kontrolē.

Ukrainas spēki pozīcijas Doņeckas lidostā pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem aizstāvēja mēnešiem ilgi. Savas izturības dēļ, cīnoties drupās, lidostas aizstāvji nodēvēti par "kiborgiem".

Pēdējās smagās kaujas sākās pagājušajā nedēļā, kad promaskaviskie spēki sāka uzbrukumus, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!