Foto: AP/Scanpix

Meksikā netālu no robežas ar ASV avarējis bezpilota lidaparāts ar vairāk nekā 2,7 kilogramiem metamfetamīna, atsaucoties uz vietējo policiju, ziņo raidsabiedrība BBC.

Policija saņēmusi informāciju par neidentificētu objektu kāda Tihuanas pilsētas tirdzniecības centra autostāvvietā. "Lidaparātam bija ar līmlenti piestiprinātas paciņas plastmasas maisos, kurās bija narkotika, kas pazīstama ar nosaukumu "kristāls"," paziņoja vietējās policijas priekšnieks.

Varasiestādes sākušas izmeklēšanu, no kurienes un uz kurieni narkotikas vestas, un kurš vadījis lidaparātu. Policija norāda, ka jau iepriekš ir konstatēti gadījumi, kad ar bezpilota lidaparātiem notiek narkotiku kontrabanda uz ASV.

Bezpilota lidaparātu izmantošana nelikumīgām darbībām fiksēta arī ASV. Aprīlī Dienvidkarolīnā pie cietuma žoga tika atrasts lidaparāts ar mobilajiem telefoniem, marihuānu un tabaku.

Tikmēr narkotiku kontrabandai pār Meksikas–ASV robežu ir izmantoti arī dažādi citi risinājumi, kā katapultas, pneimatiskie lielgabali un tuneļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!