Ņujorku jau pirmdienas pēcpusdienā varētu sasniegt "visu laiku stiprākā sniega vētra", raksta "New York Times". Meteorologi paredz, ka vētra sāksies jau pirmdienas rītā ar stipru vēju un snigšanu, kas dienas laikā tikai pieaugs, "atnesot" sliktus braukšanas apstākļus un zemu redzamību.

Vētra no Atlantijas okeāna tuvojas plašam ASV austrumu apgabalam no Ņūhempšīras līdz Filadelfijai. Šajā reģionā cilvēki tiek brīdināti par ievērojami sliktajiem laika apstākļiem un aicināti palikt mājās. Spēcīga snigšana sagaidāma arī plašā reģionā no Mainas līdz Indiānas štatam, kurā kopumā dzīvo aptuveni 60 miljoni iedzīvotāju.

Jau šobrīd ASV austrumu piekrasti lielākoties klāj sniegs, un gaidāms, ka vētra varētu atnest rekordbiezu sniega segu. Tiek prognozēts, ka Ņujorkā un Bostonā tas varētu būt pat līdz 61 centimetru dziļš.

Lai gan kopumā sniega vētra tiek gaidīta ar interesi un prieku, jo ziemai sniegs piedienot, pie veikaliem un degvielas uzpildes stacijām ziņu aģentūras "Reuters" žurnālisti novērojuši garas rindas. Cilvēki iepērkot degvielu, pārtiku, kā arī higiēnas preces un zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!