Izraēlas armijas transporta līdzeklim netālu no Libānas robežas trešdien trāpījusi prettanku raķete, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojusi armija. Teroristu organizācija "Hezbollah" ir uzņēmusies atbildību par raķetes izšaušanu pret Izraēlas armijas transporta līdzekli.

Izraēlas avārijas dienesti ziņo, ka incidentā ir cietušie.

Izraēla uz to atbildējusi, ar tankiem apšaudot Libānas dienvidaustrumus, aģentūrai AFP apstiprināja avoti Libānas drošības spēkos. Divi avoti AFP atklāja, ka pret Libānas pierobežas ciematiem raidīti vairāk nekā desmit šāviņi un Izraēlas militārās lidmašīnas pārlido reģionu.

Kā paziņoja ANO amatpersona, Izraēlas veiktajā apšaudē Libānas dienvidos nogalināts ANO miera uzturētājs.

Viens no avotiem ziņoja, ka pret pieciem ciematiem izšauti vismaz 15 šāviņi, savukārt cits avots norādīja ka Izraēlas armija izšauj jaunu šāviņu ik pēc divām minūtēm un izmanto arī artilēriju.

Visos piecos apšaudītajos ciematos atrodas Libānas armijas spēki, bet, vai tur pozīcijas ir arī šiītu grupējumam "Hezbollah", nav zināms.

Vietējie mediji ziņoja, ka Izraēlas karavīri pierobežas reģionā, iespējams, meklēja tuneļus, ko izracis "Hezbollah".

"Hezbollah" draudēja atriebties Izraēlai par šomēnes notikušo uzlidojumu Sīrijas kontrolētajā Golānas augstieņu daļā.

Uzlidojumā 18.janvārī gāja bojā seši "Hezbollah" kaujinieki un Irānas Revolucionārās gvardes ģenerālis Mohammeds Ali Allahdadi. Arī Irāna paziņoja, ka Izraēlai šajā gadījumā jārēķinās ar sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!