Foto: Reuters/Scanpix
Brīvprātīgo bataljons "Azov" otrdien izplatījis informāciju, ka ir sākts "pilna mēroga" uzbrukums Novoazovskas virzienā, kopš operācijas sākuma agrās 10. februāra stundās atbrīvoti jau trīs ciemi, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"No rīta "Azov" pulks sāka uzbrukuma operāciju Novoazovskas virzienā. Uz pulksten 8:00 bija ieņemta apdzīvotā vieta Širokine," paziņots "Azov" lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Tāpat bataljons ziņo par Pavlopiļas un Komiternovas ciemu atbrīvošanu. 

"Augsta uguns intensitāte. Abas puses pielieto dažāda kalibra ieročus. Ienaidnieks iesaistījis bruņutehniku. Krievijas aviācija trīs reizes pārlidoja robežu, bet trieciena pa mūsu spēkiem nebija. "Azov" izvērš uzbrukumu Sahankai," ziņo bataljons.

"Ieņemts pirmais kontrolpunkts Sahankas virzienā. Pretinieks atkāpjas," liecina "Azov" ieraksts "Twitter".

"Atbrīvota Pavlopiļa. Sākas uzbrukums Oktjabrai," citā ierakstā informē bataljons.

"Virs Kominternovas uzvilkts Ukrainas karogs. Širokinā aizstāvam otro kontrolposteni. "Azov" izvērš pilna mēroga operāciju. Visā frontes līnijā notiek sīvas kaujas," norāda "Azov".

Jāatzīmē, ka atsevišķi Ukrainas mediji jau pirmdien ziņoja par it kā notikušiem Krievijas aviācijas triecieniem Ukrainā, bet pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs šīs ziņas noliedza.

Mariupole ir Ukrainas spēku kontrolēta ostas pilsēta pie Azova jūras. Prokrieviskie kaujinieki iepriekš ir izvēruši uzbrukums pilsētai un solījuši to ieņemt. Novoazovska atrodas uz ceļa, kas Mariuopoli savieno ar Krieviju.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!