Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas spēki trešdien otro dienu pēc kārtas pie Mariupoles turpina uzbrukumus promaskavisko kaujinieku pozīcijām, sociālās saziņas vietnē "Facebook" paziņojis organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

Pēc viņa teiktā, "uzbrukuma laikā Ukrainas spēkiem izdevās pavirzīties par 7-10 kilometriem, atbrīvojot virkni apdzīvotu vietu. Pēc tam pretinieks centās apturēt Ukrainas vienību virzību, veicot masīvu apšaudi ar artilēriju pa viņu kaujas pozīcijām, kā arī organizējot sprostuguni viņu virzības ceļā".


Taču "kaujinieku priekšējās vienības Novoazovas virzienā ir sagrautas (iznīcināta četru ieroču prettanku baterija, līdz piecām vienībām bruņutehnikas, kā arī sešas vienības autotransporta)", raksta Timčuks.

Kā otrdien pavēstīja iekšlietu ministrija padomnieks deputāts Antons Herašenko, Ukrainas armijai otrdien Mariupoles apkaimē izdevies frontes līniju atvirzīt par 20 kilometriem.

Pēc viņa teiktā, viņam piezvanījis deputāts Andrejs Beļickis, kurš atrodas priekšējās pozīcijās pie Mariupoles.

"Viņš pastāstīja, ka šorīt labi pārdomātā uzbrukuma operācijā atbrīvoti Kominternoves, Ļebedinskes, Berdjanskes, Pavlopiļas, Širokines apdzīvotās vietas. Frontes līnija no Mariupoles atbīdīta par 20 kilometriem," savā "Facebook" lapā raksta Herašenko.

Krievija pagājušā gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!