Foto: AFP/Scanpix

Kopš Ukrainā svētdien stājās spēkā Minskā panāktā pamiera vienošanās, prokrieviskie kaujinieki 112 reizes apšaudījuši un uzbrukuši Ukrainas spēku pozīcijām. 88 no triecieniem bijuši pa stratēģiski svarīgo Debaļceves pilsētiņu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Analizējot pirmo diennakti pēc pamiera sākuma, var apliecināt – nelikumīgie bruņotie grupējumi nepieturas pie parakstītās vienošanās," teikts pretterorisma operācijas (ATO) preses centra paziņojumā.

Kopš "klusuma režīma" sākuma pretinieks 31 reizi pielietoja reaktīvās zalvju uguns sistēmas, četras reizes tankus, 56 artilēriju un mīnmetējus, norāda preses centrs.

"Visvairāk no ienaidnieka apšaudēm cieta Debaļceve, pa kuru pretinieks 19 reizes šāva ar "Grad", Čerņuhina, kurai trīs reizes uzbruka bandītiskie grupējumi un četras reizes apšaudīja ar "Grad"," norāda ATO centrs.

Svētdien prokrieviskie kaujinieki liegušo Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājiem iekļūt Debaļcevē, ziņo raidsabiedrība BBC. Kaujinieki norādījuši, ka pilsēta ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju.

"Protams, mēs varam atklāt uguni pa Debaļcevi. Tā ir mūsu teritorija," aģentūrai "Reuters" norādīja kaujinieku komandieris Eduards Basurins.

Tikmēr raidsabiedrība "Sky News" ziņo, ka kopš pamiera sākuma krituši četri Ukrainas karavīri, bet 21 ievainots.

Vēstīts, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi pagājušajā nedēļā Minskā vienojās par pamieru Ukrainas austrumos. Uguns pārtraukšanas režīms stājās spēkā līdz ar 15. februāra iestāšanos.

Ukrainas austrumos kopš pagājušā gada pavasara notiek Ukrainas spēku cīņa ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Kremlis oficiāli savu saistību ar konfliktu gan noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!