Indijā šonedēļ sācies viens no nozīmīgākajiem militārajiem aviošoviem pasaulē "Aero India 2015". Tajā tradicionāli ierodas lielākie nozares pārstāvji, lai parādītu savus jaunākos produktus, kā arī noslēgtu līgumus par to piegādi.

Lai gan šogad ražotāji dalībai šovā pieteikuši kopumā 72 dažādus lidaparātus, no kuriem tikai daži - "Hindustan Aeronautics" vieglās kaujas lidmašīnas "Tejas" un helikopteri "Dhruv" - ir ražoti Indijā, Indijas premjers Narandra Modi tā atklāšanā paziņoja, ka Indijai pašai jātiecas uz aizsardzības bruņojuma ražošanu.

Jau šobrīd uzsākta Krievijas izstrādātā iznīcinātāja īpašas modifikācijas "Su-30MKI" ražošana Indijā. Tāpat valsts cer drīzumā līdzīgu līgumu noslēgt ar franču uzņēmumu par iznīcinātāju "Rafale" ražošanu Indijā.

Modi paziņoja, ka Indijai ir jābeidz būt lielākajam aizsardzības bruņojuma iepircējam pasaulē, norādot, ka viņš vēlas, lai līdz šīs desmitgades beigām jau 70% ieroču tiktu ražoti uz vietas Indijā. Atklājot "Aero India 2015", premjers klātesošajiem uzņēmējiem no visas pasaules skaidroja, ka turpmākos iepirkumos valdība dos priekšroku vietējiem ražotājiem, lai tādējādi atbalstītu Indijas rūpniecības industriju.

Atklāšanā līdzās pirmajiem militāro lidaparātu paraugdemonstrējumiem bija skatāmi arī krāšņi akrobātu komandu paraugdemonstrējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!