Foto: Reuters/Scanpix

Separātisti Ukrainas austrumos ieņēmuši Černuhinas ciematu, kas atrodas 12 kilometru attālumā no Debaļceves, atsaucoties uz Luhanskas apgabala gubernatora preses sekretāra Jaroslava Galasa paziņojumu ceturtdien vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

"Mūsu karavīru tur vairs nav," norādījis Galas, piebilstot, ka virs vietējas ciema padomes ēkas kaujinieki izkāruši pašpasludinātās Luhanskas Tautas Republikas karogu.

Ukrainas karavīru vairs neesot arī Debaļceves pilsētiņā, no kuras trešdien sākta Ukrainas spēku izvešana, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta preses dienesta paziņojumu vēsta ziņu aģentūra UNIAN.

Ceturtdienas laikā promaskaviskie kaujinieki 39 reizes apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas, paziņojis Ukrainas Pretterorisma centra pārstāvis Anatolijs Steļmahs.

Jau ziņots, ka pēc pamiera stāšanās spēkā, turpinājās smagas cīņas par stratēģiski svarīgo Debaļcevi. Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā vismaz 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja Pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Pēc pamiera stāšanās spēkā Ukrainas armijas pozīcijas apšaudītas arī Popasnas pilsētā un netālu no ciematiem Zolotoje un Černuhina. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!