Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceļā uz Eiropas pilsētu iekarošanu, teroristu organizācija "Islāma valsts" (IS) sola uzspridzināt Balto namu, Bigbenu un Eifeļa torni, atsaucoties uz džihādistu pēdējo paziņojumu, ziņo raidsabiedrība CBS.

IS runasvīrs Abu Muhameds Aladnani aptuveni 30 minūšu garā audio ziņojumā Rietumiem atklāja džihādistu grupējuma plānus iekarot Portugāli, Spāniju, Parīzi un Romu.

"Mēs uzvarējām jau tajā brīdī, kad Eiropa un ASV sapņoja par Talhamisas, Mosulas, Sindžāras, Tikrītas, Kaimas un citu pilsētu atgūšanu," skaidro Aladnani. Viņš stāsta, ka "ar Allaha palīdzību" vēlas [ieņemt] Parīzi "vēl pirms Romas un Ibērijas pussalas un uzspridzināt Balto namu, Bigbenu, Eifeļa torni un Romu". Viņš klāsta, ka musulmaņi atgriezīsies pie varas, lai valdītu "katrā vietā".

Savukārt kristiešiem un jūdaistiem IS runasvīrs piesaka ultimātu pāriet islāmticībā vai arī dārgi samaksāt, kad "jūsu armijas tiks izspiestas no Muhameda pussalas, Jeruzalemes un visām musulmaņu zemēm". Kristieši un jūdi arī nebūšot spējīgi vairs ilgi pretoties džihādistu panākumiem, jo "ebreji un krustneši ir nobijušies un vāji".

Tuvo Austrumu pētījumu institūts norāda, ka šādu paziņojumu izplatīšana ir mēģinājums morāli stiprināt pašus IS kaujiniekus pēc ASV vadītās koalīcijas un Kurdu kaujinieku veiksmīgajām operācijām pret džihādistiem.

Runasvīrs arī apgalvo, ka par spīti pēdējā laika zaudējumiem, IS savu plānu izpildīs. "Mēs jūs jau pārsteidzām," norāda Aladnani, skaidrojot, ka Islāma kalifāts jau drīzumā iestiepsies arī Saūda Arābijas un Izraēlas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!