Foto: AP/Scanpix

Krievijas virsskaņas bumbvedēji 'Tu-22M3' devušies uz Krievijas okupēto Krimu, kur plānotas militārās mācības, ziņo Kremļa finansētā raidsabiedrība RT.

Krievijas gaisa spēki uz Krimu nosūtījuši nenoteiktu skaitu stratēģisko virsskaņas bumbvedēju, kuri spējīgi pārvadāt kodolieročus, raidsabiedrībai atklājis kāds avots Krievijas Gaisa spēkos. Mācību ietvaros Kaļiņingradas apgabalā tikšot izvietotas arī "Iskander" ballistiskās raķetes.

Tiek ziņots, ka "Tu-22M3" Krimā ieradīsies vispārējo Krievijas Eiropas daļā rīkoto militāro mācību ietveros.

Šīs lidmašīnas īpašības ļauj tai būt īpaši efektīvai lielu jūrā esošu mērķu, piemēram, aviācijas bāzeskuģu un to eskorta konvoju iznīcināšanai.

Krimas pussalas centrā esošajā Veselojes lidostā no 1985. gada līdz pat 1991. gadam reiz jau bija izvietoti 22 šie stratēģiskie bumbvedēji. Līdz ar Padomju Savienības sabrukumu tie pārcelti uz Krieviju, bet lidosta pamesta.

Ziņots, ka trešdien pilna kaujas gatavība izsludināta Krievijas Melnās jūras flotes jūras kājnieku vienībās Krasnodaras apgabalā, kā arī Sahalīnas salā bāzētajās Austrumu kara apgabala motorizēto strēlnieku vienībās.

Savukārt otrdien augstākais kaujas gatavības līmenis izsludināts Krievijas Baltijas flotes, Dienvidu kara apgabala un Gaisa desanta karaspēka vienībās, bet pirmdien Vladimirs Putins pasludināja pilnu kaujas gatavību Ziemeļu flotē, Rietumu kara apgabala un gaisa desanta spēku vienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!