Trešdien turpināsies aviokatastrofas vietas apsekošana un atsāksies 'Germanwings' lidmašīnas avārijā bojāgājušo meklēšana, ziņo raidsabiedrība BBC.

Amatpersonas norādījušas, ka meklēšanas operācija var norisināties pat vairākas dienas, jo apsekošana notiek attēlā kalnu gravā, kur ir apgrūtināta piekļūšana.

Vācijs un Francijas valstu līderi plānojuši trešdien apmeklēt aviokatastrofas vietu.

"Airbus A320"" lidmašīnas "4U 9525" reiss, kas ceļojis no Spānijas pilsētas Barselona uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, avarējis pēc astoņu minūšu ilgas straujas nolaišanās, ziņo BBC, atsaucoties uz amatpersonu teikto. Avārijā idzīvojušo neesot. Kā liecina amatpersonu rīcībā esošā informācija, 67 no visiem uz lidmašīnas klāja esošajiem pasažieriem bijuši Vācijas pilsoņi, tostarp 16 skolēni, kas piedalījušies apmaiņas braucienā.

Savukārt 45 pasažieriem bijuši spāņu vārdi. Tāpat lidmašīnā atradušies Austrālijas, Turcijas, Dānijas, Nīderlandes un Beļģijas pilsoņi.

Iepriekš ziņots, ka pirmo reizi "Airbus A320" pacēlusies 1990.gada novembrī. "Lufthansa" to 2014.gadā pārdeva "Germanwings", kas ir Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" struktūrvienība.

Avarējusī lidmašīna kopā nolidojusi 58 313 stundu. Tā pārsvarā veica īsus kontinentālus lidojumus. Līdz šim vairākas Vācijas drošības amatpersonas ziņu aģentūrai DPA norādījušas, ka nav pamata lidmašīnas katastrofu uzskatīt par teroraktu.

Arī ASV Nacionālās drošības padome paziņojusi, ka nav pierādījumu tam, lai katastrofu uzskatītu par teroraktu.

Jau ziņots, ka otrdien Francijas Alpu dienvidos nogāzusies Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 150 cilvēkiem. "Izdzīvojušo nav," atzina Francijas transporta valsts sekretārs Alēns Vidalī.

Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, kad tā nogāzusies Barselonetes rajonā Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten pēc Latvijas laika raidījusi trauksmes signālu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!