Jautājums: Labdien. Man ir 28 gadi. Jau deviņus gadus mani moka (tikai pa naktīm) sāpes kaut kur iekšā virs kuņģa. Biju izmeklēties Jura Puriņa klīnikā. Diagnoze: hiperēmiskā gastropātija. Kardijas trūce ar GERS-A. Duodeno/gastrals atvilnis. Helicobacter pylori infekcija.

Helikobaktērijas bija ārstētas divus mēnešus pirms šīs izmeklēšanas. Man nekad nebija problēmu ar sejas ādu, bet helikobaktēriju un augsta kuņģa skābes līmeņa dēļ man visa seja bija kā nosēta ar pumpām. Sāpes virs kuņģa pa naktīm katru nakti. Kamēr lietoju antibiotikas, tikmēr bija labi. Varbūt varat kaut ko ieteikt? Būšu ļoti pateicīga.

Atbild vortāla Medicine.lv redakcija:

Visas Jūsu norādītās diagnozes ir iemesls sāpēm. Bez tam nav īsti skaidrs, vai helikobaktērijas ir izārstētas vai tikai ārstētas. Tā kā ir kardijas trūce, tad nakts laikā, kad atrodaties guļus stāvoklī un ķermenis atslābinājas, kuņģa skābe nokļūst barības vadā, kas arī rada sāpes.

Jums būtu jāizvairās no produktiem, kas ceļ skābes līmeni kuņģī (gāzēti, trekni, piparoti produkti, alkohols, smēķēšana) un pārēšanās (īpaši vakaros). Jāierobežo fiziska slodze, īpaši spēka vingrinājumi vēdera zonai. Protams, tie ir vispārēji padomi. Jums jākonsultējas ar gastroenterologu par Jums nepieciešamo skābes mazinošu medikamentu nepieciešamību un jāpārliecinās, ka helikobaktērijas ir izārstētas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!