Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc 1991.gada augusta puča domājis kļūt par taksometra vadītāju. Par to rakstīts viņa biogrāfijā, kas šonedēļ tiks laista pārdošanā.
Laikrakstā "Komsomoļskaja pravda" publicētajos žurnālista Oļega Blocka grāmatas "Vladimirs Putins: ceļš uz varu" fragmentos Putins atceras, ka pēc savas aiziešanas no PSRS VDK puča laikā viņš baidījās, ka apvērsuma dalībnieki viņu varētu ietupināt aiz restēm vai arī viņš pats nespētu nodrošināt ģimenei iztiku.

"Es domāju: ja puča sazvērnieki triumfē un neiemet mani aiz restēm, kā es pabarošu ģimeni?" vaicājis Putins. "Godīgi sakot, es domāju kļūt par taksometra vadītāju," atzinies Putins, piebilstot, ka apsvēra iespēju šim nolūkam izmantot paša automašīnu, kura nopirkta spiega gaitās Vācijas Demokrātiskajā Republikā.

Grāmata, kas ir daļa no plānotās triloģijas, aptver Putina dzīvi no 1975. gadam līdz 1999.gada decembrim, kad toreizējā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina pēkšņā demisija ļāva viņam ieņemt prezidenta pienākumu izpildītāja amatu, pēc trim mēnešiem kļūstot par vēlētu prezidentu.

Putins piebildis, ka pirms savas negaidītās iecelšanas par premjerministru 1999.gada augustā strādājis Kremlī par prezidenta administrācijas vadītāja pirmo vietnieku, kā arī par Krievijas Federācijas Federālā drošības dienesta direktoru un Krievijas Drošības padomes sekretāru, tādēļ "neviens nevar teikt, ka es nebiju gatavs [šim] darbam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!