Foto: Interneta mēms
Krievijā turpmāk būs aizliegts izmantot interneta mēmus, kuros publiskas personas parādītas neglaimojošā gaismā, liecina pagājušajā nedēļā izplatīts mediju uzrauga "Roskomnadzor" paziņojums.

Mediju uzraugs savā publiskajā kontā sociālajā tīklā "VKontakte" norāda, ka "publiskas personas attēlu izmantošana interneta mēmā tā, ka tai nav sakara ar "slavenības" personību", ir likumu, kas aizsargā publiskas personas datus, pārkāpums.

"Šie personas datu [attēlu] apstrādes veidi pārkāpj likumu prasības par personas datu aizsardzību un aizskar publisko personu godu, cieņu un lietišķo reputāciju," paskaidro "Roskomnadzor".

Jāpiebilst, ka šis nav jauns parlamenta apstiprināts likums, bet gan esošo normatīvo aktu skaidrojums, raksta "The Washington Post". Iemesls tam ir nesena tiesas prāva, kurā tika nolemts, ka Krievijas dziedātāja Valērija Sjutkina attēla izmantošana ar tekstu no kādas rupjas dziesmas ir pārkāpums un šis mēms no interneta ir jāizņem.

"Roskomnadzor" turpmāk pieprasīs aizskarošus materiālus izņemt no interneta. Ja tas noteiktajā laikā netiks izdarīts, mediju uzraugs sūdzēs interneta vietni tiesā.

Aizliegums izmantot slavenību attēlus interneta mēmos varētu nozīmēt, ka nelegāli var kļūt simtiem mēmi, kuros attēlots Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ir ļoti populārs interneta jokdaru mērķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!