Foto: Reuters/Scanpix
Krievijai vajadzētu anektēt Gruzijas separātisko Dienvidosetijas reģionu etnisko saišu dēļ, kas tam ir ar Krievijas sastāvā ietilpstošo Ziemeļosetiju, uzskata Dienvidosetijas separātistu līderis Leonīds Tibilovs.

"Esmu dzirdējis no veciem un jauniem, un no vienaudžiem - Dievidosetijai ir jābūt apvienotai ar Ziemeļosetiju. Tā ir viena tauta, un tā ir sadalīta," intervijā, kas piektdien publicēta ziņu aģentūras TASS vietnē, sacīja Tibilovs.

"Šī ideja nav parādījusies tikai tagad. Tā ir loģiska, tā pastāvēja jau padomju varas gados," sacīja 63 gadus vecais bijušais VDK priekšnieks, kurš separātisko novadu vada kopš 2012.gada.

Dienvidosetija aneksijai pieietu "ļoti uzmanīgi", lai "nekaitētu Krievijas interesēm šajā sarežģītajā laikā, kad ģeopolitiskā situācija ir ļoti komplicēta", viņš piebilda.

Šomēnes Gruzijas prezidents Giorgi Margvelašvili brīdināja, ka Krievija ir gatava pielietot militāru spēku, lai izvērstu ekspansiju Eiropā.

2008.gada Krievijas-Gruzijas karš un pērn notikusī Krimas aneksija ir piemēri Krievijas ekspansionismam, viņš norādīja.

"Puse Eirāzijas kontinenta dzīvo pastāvīgu draudu ēnā. Ja viņiem pašu valstīs, viņu suverēnajās valstīs, ir nestabila situācija, kaimiņš ar steigu atrisinās šo problēmu ar kalašņikoviem," prezidenta sacīja intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!