Ukrainas Doņeckas apgabala Marinkas ciemā trešdien notiek kauja, kurā ievainoti ap 25 Ukrainas karavīri, vēsta aģentūra UNIAN.

Kauja sākusies ap četriem naktī, TV kanālam "Hromadske" paziņoja brīvprātīgais mediķis Armens Nikogosjans. Promaskaviskie kaujinieki Ukrainas karavīru pozīcijas apšaudot no tankiem un "Grad" iekārtām.

Kaujinieki cenšoties Marinku ielenkt, bet karavīri noturot pozīcijas. Ukrainas spēkiem palīgā nosūtīti tanki un bruņutransportieri.

Saskaņā ar Nikogosjana datiem ievainojumus guvuši aptuveni 25 Ukrainas karavīri. Ziņas par bojāgājušajiem pagaidām neesot saņemtas.

Ukrainas austrumos formāli spēkā ir pamiers, taču bieži tiek fiksēti tā pārkāpumi. Kijeva un Rietumi ir nobažījušies, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki gatavojas jaunai ofensīvai.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās karā ar Krievijas atbalstītiem un apbruņotiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie spēki pasludinājuši Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

Tikmēr Kremlis noliedz, ka būtu saistīts ar karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!