Foto: AFP/Scanpix

Trīs cilvēki gājuši bojā un vairāki desmiti ievainoti, kad automašīna iebrauca pūlī Austrijas otras lielākās pilsētas Grācas laukumā, kur notika ar F-1 sacensībām saistīts pasākums, ziņo BBC.

Automašīnas vadītājs arestēts, taču plašāku informāciju par šo personu un traģēdijas iemesliem policija nesniedz. Tai pašā laikā tiek noliegta notikušā saistība ar terorismu.

Incidenta laikā Grācas laukumā notika ar F-1 Austrijas "Grand Prix" posmu saistīts pasākums. Vietējā pašvaldība apstiprinājusi, ka trīs cilvēki ir gājuši bojā, bet 34 ievainoti, vairāki no viņiem smagi. Viss noticis uz pilsētas centrālās iepirkumu ielas, kas esot bijusi pilna ar cilvēkiem.

Gubernators Hermans Šicenhēfe žurnālistiem atklājis, ka auto vadījis 26 gadus vecs vīrietis, un raksturoja viņu kā "apjukušu" un "psihiski nestabilu".

"Notikušajam nav izskaidrojuma un nav attaisnojuma," viņš saka.

Aculiecinieki stāsta, ka mašīna cilvēku pūlī esot iebraukusi ar ātrumu "100 k/h". "Tas bija briesmīgi, visi bija šokā," saka Helmuts Reinišs, kurš tai brīdī atradās laukumā. Viņš pastāstīja, ka visapkārt bijuši notriektie cilvēki, kas asiņojuši, ieskaitot kādu mazu zēnu.

"Vadītājs apzināti iebrauca cilvēkos," saka pilsētas mērs ZIgfrīds Nagls, kurš arī ir notikušā aculiecinieks. "Es pats redzēju, kā viņš pārbrauca pāri kādai sievietei."

Neapstiprināta informācija savukārt liecina, ka pēc izkāpšanas no mašīnas vīrietis esot klātesošajiem uzbrucis ar nazi.

Šajā nedēļas nogalē autošosejas trasē Špīlbergā, kas atrodas netālu no Grācas, notiek F-1 čempionāta posms, un daudzās pilsētās notiek ar šīm sacensībām saistīti pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!