Foto: AP/Scanpix

Sīrijas nemiernieku grupējums, kas darbojas Damaskas apkārtnē, ir sodījis ar nāvi džihādistu grupējuma "Islāma valsts" 18 dalībniekus videoierakstā, kurā atdarināti "Islāma valsts" videoieraksti par nāvessodu izpildi.

Grupējuma "Jaysh al-Islam" ("Islāma armija") videoierakstā, kas nāca klajā trešdienas naktī, šī grupējuma kaujinieki ir ģērbušies oranžās drēbēs, kādas bieži ir "Islāma valsts" noslepkavotajiem gūstekņiem.

Sagūstītie "Islāma valsts" džihādisti šajā ierakstā ir melnās drēbēs un saķēdēti kopā ar kāju un roku važām, kurām pievienotas metāla bumbas. Viņi tiek nogalināti ar šāvienu galvā.

Gandrīz 20 minūtes garajā ierakstā ir atdarinātas daudzas "Islāma valsts" eksekūciju ierakstu pazīmes, tostarp līdzīgi skaņu un vizuālie efekti.

"Jaysh al-Islam" kaujinieki šajā ierakstā paziņoja, ka šis nāvessods daļēji ir atriebība par vismaz triju šī grupējuma dalībnieku nāvi, kuriem "Islāma valsts" džihādisti nogriezuši galvu.

Grupējums arī pieminēja lielu kauju, kuru tas februārī izcīnījis pret "Islāma valsti".

"Jaysh al-Islam" apsūdz "Islāma valsti" kā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma sabiedroto cīņā pret Sīrijas islāmistu nemiernieku grupējumiem.

"Islāma valsts" šajā ierakstā tiek apsūdzēta nodevībā pret sunnītiem, sadarbojoties ar šiītiem un alavītiem – šiītu sektu, kuras pārstāvis ir Asads.

"Islāma valsts" spēki rajonā ap Damasku ir cīnījušies pret "Jaysh al-Islam" un citiem nemiernieku grupējumiem.

Pagājušonedēļ publicētā videoierakstā parādīts, kā "Islāma valsts" džihādisti nogriež galvu 12 vīriešiem no citiem kaujinieku grupējumiem, tai skaitā trim no "Jaysh al-Islam" un vienam no grupējuma "Nusras fronte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!