Hakeri uzlauzuši vienu no pasaules lielākajiem "partneru krāpšanas" portāliem "AshleyMadison.com", iegūstot 37 miljonu klientu datus, kurus tagad draud izplatīt, ziņo "Reuters", atsaucoties uz portālu "KrebsOnSecurity".

Starp iegūtajiem datiem ir kailbildes, kredītkaršu informācija, kā arī dažādi seksuāla rakstura ieraksti un pat sarakstes lietotāju starpā.

Portāla īpašnieki Kanādā apstiprina, ka datu bāzē fiksēta ielaušanās. Kopš šī fakta konstatēšanas piekļuve esot noslēgta un viņi sadarbojoties ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai noķertu vainīgos par ielaušanos.

"Slēgt AM ("AshleyMadison.com") un EM (veiksmīgu vīriešu iepazīšanās portāls "Established Men") jums izmaksās daudz, bet nesadarbošanās jums maksās vēl vairāk," paziņojuši hakeru grupa  "The Impact Team".

Pierādījumam, ka viņi patiešām ir ieguvuši informāciju, hakeri internetā publicējuši nelielus kompromitējošas informācijas fragmentus. Pēcāk viņi draudējuši, ka izplatīs klientu īstos vārdus, profilus, kailfoto, kredītkaršu informāciju un "slepenās seksuālās fantāzijas", ja vien abi minētie portāli netiks slēgti.

"The Impact Team" pieprasa, ka portāla piedāvātā funkcija "samaksāt, lai dzēstu visus savus datus", līdz portālu slēgšanai nedzēstu visu lietotāja informāciju un sarakstes vēsturi. Pēc ielaušanās portāls iespēju visu savu informāciju izdzēst piedāvā bez maksas.

Portāla īpašnieki norādījuši, ka kompānija aizdomās tur kādu, kuram bijusi piekļuve iekšējiem tīkliem. "Tas noteikti bija kāds cilvēks šeit, kas nebija mūsu darbinieks, bet kāds, kuram bijuši piekļuve mūsu tehniskajai pusei," norāda portāla īpašnieku "Avid Life" pārstāvis Noels Bidermens.

"Ashley Madison" sauklis ir "Dzīve ir īsa. Uzsāc romānu!". Kompānija bija plānojusi piesaistīt aptuveni 200 miljonus ASV dolāru, laižot akcijas publiskajā pārdošanās Londonas biržā.

Tikai pirms diviem mēnešiem cits populārs iepazīšanās portāls "Adult FriendFinder" saņēma līdzīgus draudus. Tajā reģistrējušies aptuveni 64 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!