Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien Ukrainā apglabāti 57 neidentificēti karavīri, daudzi no kuriem konflikta plosītājā Austrumukrainā krituši pirms gada, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lielākā daļa apglabāto krituši Ilovajskas kaujā aizvadītā gada augustā, kad Ukrainas spēkus ielenca separātisti. Valdības centienus atgūt karavīru mirstīgās atliekas lielā mērā kavēja apstāklis, ka kritušie atradās separātistu kontrolētajā teritorijā.

Varas iestādes mēnešiem nesekmīgi centušās identificēt kritušos un atrast viņu tuviniekus. Atpazīšanas procesu kavēja tuvinieku nevēlēšanās nodot salīdzināšanai savu DNS.

"Līdz pat beigām viņi cer, ka viņu mīļie, kuri pazuduši kaujās, ir dzīvi un vai nu notverti, vai atrodas slimnīcā… Jūs varat viņus saprast – cerība mirst pēdējā," ziņu aģentūrai "Interfax'' sacījis karavīrs Oleksandrs Beda.

Karavīri apglabāti Zaparožjas apgabalā.

"Ir šausmīgi domāt par to, ka kaut kur ir viņu vecāki, viņu bērni, brāļi, māsas, kuri gaida viņus," teikusi vietējā iedzīvotāja Olga Bondarenko, kura uz bērēm bija ieradusies, lai izrādītu cieņu kritušajiem.

Kopš konflikta sākuma Ukrainas austrumos bojā gājuši vairāk nekā 6 500 cilvēki, vēsta "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!