Foto: AFP/Scanpix

Bangladešas galvaspilsētā Dakā ar mačetēm bruņojušies uzbrucēji nogalinājuši blogeri Niloju Nēlu, kurš bijis sabiedrībā pazīstams savu ateistisko uzskatu dēļ, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar policijas pausto, aptuveni seši uzbrucēji iekļuvuši vīrieša mājā, apgalvojot, ka vēlas tur noīrēt dzīvokli.

"Divi no viņiem ieveda viņu istabā un tur noslepkavoja," medijiem norādījis vietējās policijas komisāra vietnieks Muntaširuls Islams, piebilstot, ka dzīvoklī bijusi arī blogera sieva, taču viņa tikusi ieslēgta citā istabā.

Slepkavas vīrieti sacirtuši gabalos.

Viņš ir jau ceturtais blogeris, kurš šogad nogalināts Bangladešā. Aizdomās par šiem noziegumiem tiek turēti islāmistu nemiernieki.

"Viņš iestājās pret fundamentālismu un ekstrēmismu, un bija minoritāšu aizstāvis – īpaši sieviešu un iezemiešu tiesību aizstāvis," BBC norādījis Bangladešas blogeru un aktīvistu tīkla vadītājs Imrans Sarkars.

Visi četri nogalinātie bija iekļauti islāmistu izveidotajā "blogeru – ateistu" sarakstā, kas 2013. gadā tika iesniegts valdībai, pieprasot blogeru arestēšanu zaimošanas dēļ. Taču grupas, kuras cerēja uz blogeru arestu, raidsabiedrībai norādījušas, ka nezina, kurš pastrādājis zvērīgās slepkavības.

Nēls pirms savas nāves vērsies policijā un paudis bažas par savu dzīvību, taču viņa sūdzība netika ņemta vērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!