ASV Misūri štata Sentluisas apgabala administrācija pirmdien izsludināja ārkārtas stāvokli Fērgusonas pilsētā un tās apkārtnē pēc nekārtībām, kuras izcēlās pēc tam, kad kādam pusaudzim tika izvirzīta apsūdzība šaušanā uz policistiem.

Sentluisas apgabala administrators Stīvs Stendžers paziņoja, ka apgabala policija nekavējoties pārņems "policijas ārkārtas vadību" Fērgusonā un apkārtējos rajonos.

"Ņemot vērā pagājušās nakts vardarbību un nekārtības Fērgusonas pilsētā, un iespējamu kaitējumu cilvēkiem un īpašumam, es izmantoju savas apgabala administratora pilnvaras, lai izsludinātu ārkārtas stāvokli, kas stājas spēkā nekavējoties," sacīja Stendžers.

Nekārtības izcēlās pēc tam, kad 18 gadus vecam pusaudzim Taironam Harisam izvirzīja apsūdzības saistībā ar svētdienas vakarā Fērgusonā raidītiem šāvieniem. Šāvieni tika raidīti sadursmēs starp protestētājiem un policiju, kuras izcēlās pēc vismaz divu Fērgusonas uzņēmumu izlaupīšanas.

Svētdien Fērgusonā ar mierīgiem protestiem tika pieminēta pirmā gadskārta, kopš šīs pilsētas baltais policists Darens Vilsons pērn nošāva neapbruņotu melnādaino jaunieti Maiklu Braunu, izprovocējot protestus un nekārtības visā valstī.

Harisam ir izvirzītas apsūdzības pirmās pakāpes uzbrukumā policistiem, bruņotā noziedzīgā darbībā un šaušanā uz automašīnu, paziņoja Sentluisas apgabala policija. Hariss apšaudē ar policiju tika ievainots un pirmdien palika slimnīcā.

Vairāk nekā 50 protestētāju pirmdien Sentluisas pilsētas centrā tika aizturēti pēc kāpšanas uz barikādēm ap federālās tiesas namu, kurā Harisam izvirzīja apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!