Foto: AFP/Scanpix

Bangladešas elites drošības spēku vienība otrdien aizturējusi trīs, iespējams, islāmistu kaujiniekus, tostarp Lielbritānijas pilsoni, kas, kā apgalvo policija, bija "galvenais plānotājs" divu prominentu ateistu emuāru autoru slepkavībās.

Ātrās reaģēšanas bataljona preses dienests informēja, ka vienība ir aizturējusi 58 gadus veco Tuhiduru Rahmanu un vēl divus Ansarulāha Banglas vienības "aktīvus biedrus". Kustība maijā tika aizliegta saistībā ar emuāru autoru slepkavībām.

"Šodien [otrdien] viņus aizturējām galvaspilsēta. Varam apstiprināt, ka Rahmans ir Bangladešas izcelsmes Lielbritānijas pilsonis. Viņš ir galvenais plānotājs uzbrukumos Avidžitam Rojam un Anantam Bodžijam Dasam," paziņoja bataljona pārstāvis majors Maksuduls Alams.

"Viņš mums teica, ka ir Lielbritānijas pilsonis," apliecināja Bangladešas Ātrās reaģēšanas bataljona juridiskās un mediju nodaļas vadītājs Mufti Mahmuds. Viņš piebilda, ka visi trīs aizturētie otrdien tiks atrādīti žurnālistiem.

Bangladešā šogad līdz nāvei ir sacirsti četri sekulāri emuāru autori, tostarp Rojs un Dass.

Bangladešā dzimušo ASV pilsoni Roju februārī uzbrukumā Dakā nogalināja ar mačetēm bruņojusies banda.

Savukārt 33 gadus vecais Dass līdzīgā uzbrukumā tika nogalināts 13.maijā, kad devās uz darbu bankā Bangladešas ziemeļaustrumu pilsētā Silhetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!