Foto: AFP/Scanpix
70% Krievijas iedzīvotāju uzskata par pareizu lēmumu noteikt embargo pret Rietumvalstu pārtikas produktiem, liecina fonda "Sabiedriskā doma" ("Obščestvennoje mņeņije") veiktā aptauja.

11% respondentu uzskata, ka šāds lēmums nav pareizs, bet 19% nevarēja atbildēt.

Par sankcijām pakļauto Rietumvalstu pārtikas produktu iznīcināšanu ir dzirdējuši 83% Krievijas iedzīvotāju. No tiem, kas par šiem pasākumiem zina, 42% atbalsta šo produktu iznīcināšanu, bet 38% pret to iebilst.

Tie, kas atbalsta produktu iznīcināšanu, uzskata, ka tie neatbilst sanitārajām normām, ka tie nav kvalitatīvi, tiem beidzies derīguma termiņš, vai tie ir kaitīgi (17% respondentu), kā arī uzskata, ka nepieciešams attīstīt ražošanu Krievijā, atbalstīt vietējos ražotājus (8% respondentu).

Pārtikas iznīcināšanas pretinieki uzskata, ka to ir jāatdod nabadzīgajiem un trūcīgajiem (18% respondentu), bērnu namiem vai veco ļaužu namiem (5% respondentu), liecina 15.un 16.augustā veiktās aptaujas rezultāti.

Aptaujāti tika 1500 cilvēki 104 apdzīvotas vietas 53 Krievijas Federācijas subjektos.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014.gada 1.jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014.gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Līdzīgs impora aizliegums noteikts arī vairāku citu Rietumvalstu pārtikas produktiem.

Krievija 6.augustā sāka iznīcināt Rietumvalstu pārtikas produktus, kas ievesti, apejot Krievijas noteikto embargo .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!