Slepkava pats internetā publicējis video, kurā nofilmējis, kā televīzijas tiešraides laikā ASV Virdžīnijas štatā noslepkavo divus žurnālistus. Slepkava pēc bēgšanas no policijas sašāva arī pats sevi, un no gūtās brūces mira.

Jau vēstīts, ka incidents noticis otrdienas rītā, kad žurnālisti vadījuši tiešraides interviju Monetā, atsaucoties uz TV kanāla WDBJ7 teikto, ziņo aģentūra "Reuters".

WDBJ7 darbinieki – 24 gadus vecā žurnāliste Alisona Pārkere un 27 gadus vecais operators Adams Vards gājuši bojā notikuma vietā - lielā iepirkšanās centrā "Bridgewater Plaza".

"Mēs nezinām motīvu. Mēs nezinām, kas ir aizdomās turamais vai slepkava," sākotnēji paziņoja TV kanāla pārstāvis Džefrijs Marks. Virdžīnijas gubernators Terijs Makaulifs norādīja, ka šis ir krimināls gadījums, nevis terorisms, bet šāvējs ir neapmierināts agrākais darbinieks Vesters Flanigens, kurš agrāk pats bijis reportieris ar segvārdu Brūss Viljamss.


Kalifornijā dzimušais Flanigens jau 2000. gadā cita televīzijas kanāla vadību apsūdzēja par rasismu un apgalvoja, ka viņš nosaukts par "pērtiķi". Arī nošauto ziņu reportieri viņš īsi pēc slepkavības publicētā "Twitter" ziņā apvainoja rasismā.

Tikmēr TV kanāla WDBJ7 vadība apgalvo, ka ar viņu ir bijis grūti sastrādāties un komunicēt. Viņš vienmēr bijis neapmierināts un meklējis iemeslu strīdiem. Arī pēc atlaišanas Flanigenu no biroja vajadzējis izvest ar policijas palīdzību.

Policija aizdomās turamo vajāja uz lielceļa līdz viņu noķēra. Slepkava mēģināja izdarīt pašnāvību, taču sākotnēji tika ziņots, ka viņš vēl ir dzīvs. Viņš miris vēlāk slimnīcā.

Trešajam slepkavas upurim - sievietei, kura tika intervēta pirms sākās apšaude, - šobrīd dzīvībai briesmas nedraudot, ziņo CNN.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!