Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas valdošā partija "Vienotā Krievija", kuru atbalsta prezidents Vladimirs Putins, guvusi prognozēto uzvaru svētdien notikušajās reģionālajās un vietējās vēlēšanās, liecina pirmdien publiskotie rezultāti.

Gubernatoru vēlēšanas notika 21 reģionā, un visos uzvarēja "Vienotās Krievijas" kandidāti. Partija izcīnīja uzvaru arī 11 reģionālo likumdevēju sapulču vēlēšanās.

Vēlēšanu rezultāti liecina, ka tikai viens no 21 "Vienotās Krievijas" izvirzītā kandidāta ieguvis mazāk par 50% balsu.

Opozīcijas koalīcija "RPR-Parnas" piedalījās tikai vienās reģionālās likumdevēju sapulces vēlēšanās - Kostromā, kas atrodas apmēram 350 kilometru attālumā no Maskavas.

Citos reģionos koalīcijas kandidātiem tika atteikta reģistrācija, ko opozicionāri atzina par politiski motivētu rīcību.

Kostromā "RPR-Parnas" kandidāti izcīnīja tikai nepilnus 2% balsu.

Viens no opozīcijas koalīcijas kandidātiem Kostromas reģionā bija 32 gadus vecais aktīvists Iļja Jašins. Viņš pirmdien atzina sakāvi, norādot, ka viņi "paveikuši godīgu darbu, cīnoties pret milzīgu mašīnu".

"Mēs esam zaudējuši. "Parnas" patiesais rezultāts, neskaitot krāpšanos ar balsīm (..), ir augstāks nekā oficiālais, bet ne nozīmīgi," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Jašins.

Vēlēšanu novērošanas grupa "Golos" pirmdien paziņoja, ka saņēmusi vairāk nekā 200 sūdzības par pārkāpumiem vēlēšanu procesā, tostarp par novērotāju darba traucēšanu un vairākkārtīgu balsošanu.

"Vēlēšanu rezultāti bija pašreizējās valdības un vēlēšanu iestāžu lēmumu un rīcības iepriekš neizbēgami noteikti," teikts "Golos" ziņojumā par svētdien notikušajām vēlēšanām.

"Golos" piebilst, ka konkurences trūkums politiskajā jomā ilustrēja valdības ietekmi uz rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!