4000-5000 migrantu, kas ir ieradušies Horvātijā no Serbijas, ceturtdien pierobežas pilsētā Tovarnikā mēģina iekļūt vilcienos, lai dotos uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu, paziņoja Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) bēgļu lietu aģentūra UNHCR.

"Tur ir 4000-5000 cilvēku," paziņoja UNHCR preses pārstāvis Jans Kapičs, kurš atrodas nelielajā pilsētā Horvātijas austrumos. "Vilcieni ierodas, bet tie nevar uzņemt visus šos cilvēkus," viņš piebilda.

Līdz 5000 cilvēku pēdējās diennakts laikā ir ieradušies nelielajā dzelzceļa stacijā, kas ir pārpildīta un cilvēki guļ pat pie sliedēm.

Policija pie sliedēm ir izvietojusi savus spēkus.

Kad izplatās baumas, ka tuvojas vilciens, tūkstošiem migrantu ceļas kājās un spiežas pie dzelzceļa sliedēm. Ja tā izrādās viltus trauksme, visi atkal apsēžas.

Migranti Horvātijā ieradušies pēdējo 24 stundu laikā pēc tam, kad Ungārija slēdza savu robežu, kas bija galvenais migrantu nokļūšanas EIropas Savienībā veids.

Tovarnikas stacijā ir vien daži Sarkanā Krusta darbinieki, kas izdala pārtiku un citas nepieciešamās lietas simtiem zīdaiņu un bērnu, kas ieradušies kopā ar vecākiem.

ANO pārstāvis Kapičs sacīja, ka tuvojas plašāka palīdzība, tostarp medicīniskā un tualetes. Pirmās palīdzības piegādes stacijā saņemtas ceturtdienas rītā.

"Pašlaik ir pietiekami, bet vajadzēs vairāk un tā ir ceļā," par palīdzību migrantiem Horvātijā teica Kapičs, kurš atzina, ka ir grūti pateikt, vai Tovarnika kļūs par nākamo tranzīta apmetni migrantiem. "Tas atkarīgs no Horvātijas valdības, kā tā risinās situāciju," viņš teica.

Viņš norādīja, ka tagad migranti uzreiz dodas uz dzelzceļa staciju, nevis uz policiju, lai veiktu reģistrāciju.

Nav skaidrs, kur migranti plāno doties no Horvātijas, kas ziemeļos un ziemeļaustrumos robežojas ar Šengenas zonā esošajām Slovēniju un Ungāriju. Horvātija nav Šengenas zonas dalībvalsts.

25 gadus vecs tiesību studiju students no Sīrijas pilsētas Idlibas teica, ka ir samaksājis 115 eiro, lai ar taksometru no Serbijas galvaspilsētas Belgradas nonāktu līdz robežai ar Horvātiju, no kuras cer nonākt Slovēnijā, lai turpinātu ceļu un Zviedriju, kur atrodas viņa brālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!