Krievijas prezidents Vladimirs Putins gatavojas vienpusējiem gaisa uzbrukumiem pret "Islāma valsti" Sīrijā, ja ASV noraidīs viņa priekšlikumu apvienot spēkus, atsaucoties uz "Bloomberg" ziņoto, vēsta aģentūra "Reuters".

Krievija ir palielinājusi militāro klātbūtni Sīrijā, kā arī piegādāto ieroču apjomu Sīrijas armijai, atbalstot savu seno sabiedroto Bašaru al Asadu. Taču Rietumu valstis brīdina, ka tas izraisīs tālāku destabilizāciju reģionā.

Kāds Krievijas avots "Reuters" trešdien pastāstīja, ka Maskava redz iespēju panākt starptautisku vienošanās par cīņu pret terorismu Sīrijā, kā arī izbeigt nu jau piecus gadus ieilgušo konfliktu.

"Bloomberg" ziņoja, ka Putins vēlas, lai ASV un tās sabiedrotie vienojas ar Krieviju, Irānu un Sīriju par koordinētu operāciju pret "Islāma valsts" kaujiniekiem. Medijs atsaucās uz avotu Kremlī un Krievijas Aizsardzības ministrijas padomnieku.

Kādu trešā persona "Bloomberg" apgalvojusi, ka Putins ierosinājis veikt vienotu militāru operāciju, kurai sekotu politisks pārejas process Asada aiziešanai no varas, kas ir viena no galvenajām ASV prasībām. Krievija par šo priekšlikumu esot informējusi ASV.

Taču Putinu nokaitinājusi ASV atturēšanās atbildēt uz piedāvājumu un viņš ir gatavs vajadzības gadījumā Sīrijā darboties arī viens, "Bloomberg" pastāstījis kāds no avotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!