Krievijā tikai 3% aptaujāto cilvēku uzskata, ka "Malaysia Airlines" reisa MH17 lidmašīnu notrieca prokrieviskie separātisti, vēsta "huffingtonpost.com".

Krievijas analītiskā firma "Levada Center" pēc lidmašīnas katastrofas 2014.gadā no 18. līdz 24.jūlijam veica aptaujas sešās lielās Krievijas pilsētās – Maskavā, Sanktpēterburgā, Ņižņijnovgorodā, Rostovā, Jekaterinburgā un Novosibirskā. Kopā tika aptaujāti 1500 cilvēku vecumā no 18 gadiem.

Tikai trīs procenti toreiz aptaujāto cilvēku uzskatīja, ka MH17 lidmašīnu notrieca separātisti, taču 46 % pauda viedokli, ka lidaparāta notriekšanā vainojama Ukrainas armijas pretgaisa sistēmas raķete. 36 % izteicās, ka vainojama Ukrainas armijas lidmašīna.

Nesen veiktās aptaujās tendences joprojām saglabājas līdzīgas, tikai trīs procenti vaino separātistus šajā katastrofā. Jaunākajā aptaujā 17 % Krievijas iedzīvotāju lidmašīnas notriekšanā vainoja ASV.

Jau vēstīts, ka starptautiskā izmeklēšanas grupa, kuru vadīja Nīderlandes eksperti, otrdien paziņoja, ka "Malaysian Airlines" reisa MH17 pasažieru lidmašīna pērn 17. jūlijā virs Ukrainas tika notriekta ar Krievijā ražotu "zeme-gaiss" tipa raķeti BUK, kas izšauta no prokrievisko separātistu ieņemtās teritorijas.

Lidmašīna, kas lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru, 2014.gada 17.jūlijā nogāzās Ukrainas austrumos. Aviolainerī bija 298 cilvēki, kas visi gāja bojā. Lielākā daļa upuru bija Nīderlandes pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!