Foto: AFP/Scanpix
Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas policija paziņojusi, ka ir aizturējusi sešas personas no Latvijas, Lībijas un Krievijas, kas tiek turēti aizdomās par līdzekļu digitālu zagšanu no banku klientiem ārvalstīs, otrdien vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

"Noziedznieki ir daļa no starptautiska sindikāta. Noziedznieki ir no Krievijas, Lībijas un Latvijas," Džakartas policijas kriminālizmeklēšanu nodaļas ģenerāldirektora komisāra Krišnas Murti pirmdien teikto citēja vietne "Tribunnews".

Policija informēja, ka sešas personas Indonēzijā ieradās ar viltotām pasēm un identitātēm. Uzturoties valstī, viņi, kā tiek uzskatīts, apkrāpa ārvalstniekus no savām izcelsmes zemēm. Indonēzijas varas iestādes norāda, ka noziegumi tika koncentrēti uz Austrumeiropas valstīm.

"Viņu noziedzīgā darbība tika veikta caur interneta banku, kas bāzēta kādā Austrumeiropas valstī," sacīja Krišna.

Džakartas policija pēdējo mēnešu laikā ir aizturējusi vairākus ārvalstniekus, kas darbojas kibernoziedzības tīklos Indonēzijas galvaspilsētā. Augustā 96 nelegāli valstī iebraukuši cilvēki no Taivānas un Ķīnas tika aizturēti aizdomās par šantāžu un krāpšanu Ķīnā. Policija norādīja, ka viņi sadarbojās ar starptautiskajiem noziedzības sindikātiem, kas radušies Japānā, jeb jakudzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!