Organizācijas "Conflict Intelligence Team" (CIT) aktīvisti, analizējot informāciju sociālajos tīklos, noskaidrojuši, ka Sīrijā dzīvību zaudējis Krievijas līgumkaravīrs - 19 gadus vecais Vadims Kostenko no Kubaņas. Karavīra nāvi medijam RBC apstiprināja kāds viņa radinieks.

Ziņojumu par Kostenko nāvi sociālajos tīklos publicējuši viņa radinieki un draugi. Karavīrs miris sestdien.

Savukārt vēl piektdien ASV laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) publikācijā par Krievijas militāro operāciju Sīrijā ziņoja par pirmo upuri Krievijas karavīru rindās.

Laikrakstam informāciju sniedzis avots Krievijas Aizsardzības ministrijā, kurš apstiprinājis viena karavīra nāvi, taču norādījis, ka viņš nav gājis bojā kaujās, bet neuzmanīgi darbojoties ar bruņojumu.

"Ja iedomājamies, ka, neuzmanīgi darbojoties ar munīciju, noticis traģisks incidents un cietis vairāk nekā viens karavīrs, tad tobrīd Vadims varēja būt ievainots un no dzīves aiziet jau pēc WSJ publikācijas," norāda CIT aktīvisti.

Piektdien virs aviobāzes Hmeimimā, Sīrijas Latākijas provincē, bija redzami paceļamies biezi dūmu mākoņi, ziņo sīriešu aktīvisti. Šī informācija arī liecina par labu nelaimes gadījuma versijai.

CIT aktīvisti arī ziņo, ka karavīru radinieku vidū cirkulē "runas" par vēl deviņiem karavīriem, kas dzīvību zaudējuši kopā ar Kostenko.

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienestā nevarēja operatīvi sniegt informāciju par karavīra nāvi.

Tuvākajās dienās Krasnodaras apgabala Kaļiņinas rajona Grečanaja Balkas ciemā būtu jānotiek Kostenko bērēm, norāda CIT pārstāvji.

Kara komisariātā Kostenko tuviniekiem sākotnēji teikts, ka viņš pakāries, atsaucoties uz karavīra tuva radinieka teikto, ziņo RBC. Vēlāk no armijas daļas paziņojuši, ka karavīrs atrasts miris, tuvākas detaļas neatklājot.

Bojāgājušā mirstīgās atliekas radiniekiem pagaidām vēl nav nogādātas, medijam RBC atzina Kostenko radinieki un viens dienesta biedrs.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Atbilstoši oficiāliem datiem nepilna mēneša laikā Krievijas lidmašīnas iznīcinājušas vairāk nekā 8000 mērķu pārsvarā ar augstas precizitātes raķetēm un koriģējamām aviobumbām.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!