Foto: Reuters/Scanpix

Divus sprādzienus, kuros Turcijas galvaspilsētā Ankarā šomēnes tika nogalināti 102 cilvēki, sarīkoja kurdu separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) džihādistu grupējuma "Islāma valsts" uzdevumā, lai izjauktu 1.novembrī paredzētās parlamenta vēlēšanas, trešdien paziņoja Ankaras prokuratūra.

Tā uzsvēra, ka ir "spēcīgi pierādījumi", ka "Islāma valsts" ir atbildīga arī par citiem teroraktiem valstī, tostarp par sprādzienu pie robežas ar Sīriju jūlijā, un ka tā plānojusi vēl citus uzbrukumus.

Teroristu šūniņa Gaziantepas provincē pie robežas ar Sīriju "plānoja uzbrukumus Turcijā pēc tam, kad saņēma tiešus rīkojumus no "Daesh" ("Islāma valsts") Sīrijā," sacīts prokuratūras paziņojumā.

Jau ziņots, ka 10.oktobrī pie Ankaras dzelzceļa stacijas uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki laikā, kad pie divām stacijas ieejām pulcējās kurdus atbalstošās Tautas demokrātiskās partijas atbalstītāji, lai piedalītos Turcijas arodbiedrību organizētā mītiņā ar aicinājumu izbeigt kaujas starp PKK un Turcijas varas iestādēm.

Savukārt 20.jūlijā Suručā pie Sīrijas robežas 33 cilvēki tika nogalināti terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā pie vietējā kultūras centra, kur Turcijas Sociālistisko jaunatnes asociāciju federācija rīkoja preses konferenci, lai paziņotu, ka apmēram 300 šīs organizācijas dalībnieku dosies uz otrpus robežai esošo Sīrijas pilsētu Kobani, lai piedalītos tās rekonstrukcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!