Foto: Valsts kanceleja

Ukrainas spēki un prokrieviskie separātisti piekrituši pilnība pabeigt smago ieroču atvilkšanu no konflikta zonas Austrumukrainā, atsaucoties uz Vācijas ārlietu ministra Frenka Valtera Šteinmeiera paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs vienojāmies [..] tagad ķerties pie smago ieroču atvilkšanas," paziņojis Šteinmeires, uzteicot faktu, ka februārī parakstītā Minskā panāktā pamiera vienošanās nav pārkāpta jau desmit nedēļas. Viņš gan atzīmēja, ka kopumā konfliktējošās puses atpaliek no iepriekš izvirzītā situācijas noregulējuma plāna.

Tāpat viņš uzsvēris, ka abām pusēm ir būtiski vienoties par vairākiem jautājumiem saistībā ar drīzumā paredzētajām vēlēšanām separātistu kontrolētajos apgabalos.

Piektdien Berlīnē notika Vācijas, Krievijas, Francijas un Ukrainas ārlietu ministru tikšanās, kurā apspriesta situācija Donbasā. Tiesa gan, separātisti pārstāvi uz šīm sarunām tā arī nenosūtīja.

Francijas Ārlietu ministrija pēc tikšanās izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka Berlīnes sarunās panākts progress vairākos būtiskos jautājumos.

Konfliktā Doņeckas un Luhanskas apgabalos Ukrainā, kas sakās pērna gada aprīlī, līdz šim bojā gājuši vairāk nekā 8000 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!