Francijas kara lidmašīnas otrdienas naktī veica jaunus gaisa triecienus pret Sīrijas ziemeļu pilsētu Raku, kas ir džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") galvenā kontrolētā pilsēta Sīrijā, iznīcinot komandcentru un apmācības centru, paziņoja Francijas Aizsardzības ministrija.

"Francijas armija otro reizi 24 stundu laikā veica uzlidojumu pret "Daesh" Rakas pilsētā Sīrijā," teikts ministrijas paziņojumā.

Francijas prezidents Fransuā Olands ir solījis cīnīties "bez žēlastības" pret "Daesh" pēc piektdien Parīzē notikušajiem teroraktiem, kuros nogalināti vismaz 129 cilvēki un par kuriem uzņēmies atbildību šis grupējums. Terorakti Parīzē ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā upuru skaita ziņā.

Uzlidojumu veica 10 iznīcinātāji "Rafale" un "Mirage 2000", nometot 16 bumbas.

"Abiem mērķiem tika trāpīts un tie tika iznīcināti vienlaicīgi," paziņoja Aizsardzības ministrija.

"Uzlidojums tika veikts koordinācijā ar ASV spēkiem un bija vērsts pret objektiem, kas identificēti Francijas iepriekš veiktās izlūkošanas misijās," piebilda Aizsardzības ministrija.

Francija ir veikusi gaisa triecienus pret "Daesh" Sīrijā kopš septembra, bet ir pastiprinājusi tos pēc Parīzes teroraktiem. Svētdien, veicot pirmos gaisa triecienus pēc šiem teroraktiem, 10 Francijas kara lidmašīnas nometa 20 bumbas uz džihādistu objektiem Rakā.

ASV un Francija arī ir nolēmušas vairāk dalīties ar izlūkošanas datiem par potenciāliem gaisa triecienu mērķiem.

Francija tālāk pastiprinās savas operācijas pret džihādistiem Sīrijā, izmantojot lidmašīnu bāzes kuģi "Charles de Gaulle", kas ļaus tai trīskāršot gaisa triecienu jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!