Foto: Reuters/Scanpix
Turcijas Eiropas Savienības (ES) lietu ministrs ceturtdien paziņoja, ka Brisele ir piekritusi decembra vidū atsākt sarunas par Turcijas dalību blokā.

"Ir pieņemts lēmums par 17.sadaļas atvēršanu," Turcijas galvaspilsētā Ankarā sacīja ministrs Volkans Bozkirs. "Ja Allāhs tā gribēs, mēs atvērsim 17.sadaļu Briselē 14. vai 15.decembrī," viņš atklāja, runājot par sarunu sadaļu, kas attiecas uz ekonomikas un monetāro politiku.

Ministrs piebilda, ka ES un Turcija sadarbosies, lai 2016.gada atvērtu vēl sešas sarunu sadaļas.

Turcija pirmo reizi pieteicās iestājai blokā 1987.gadā, tomēr līdz šim sarunu progress ir bijis lēns. No 35 sarunu sadaļām ir atvērtas tikai 13, bet tikai viena sekmīgi noslēgta. Sarunas īpaši traucē fundamentālo brīvību un Kipras nākotnes jautājumi.

ES līderi un Turcija svētdien rīkos samitu, lai uzlabotu attiecības un risinātu migrācijas krīzi. Turcijā pašlaik ir 2,2 miljoni bēgļu no Sīrijas.

Turcijas principā ir piekritusi ES vēlmei mazināt migrantu pieplūdumu, bet vēlas saņemt trīs miljonus eiro gadā un iespēju Turcijas pilsoņiem doties braucienos uz ES bez vīzām. Turcija arī pieprasīja, lai tiktu atsāktas sarunas par tās uzņemšanu ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!