Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Kultūras ministrijas federālās tūrisma aģentūras "Rosturizm" vadītājs Oļegs Safonovs pirmdien izraisīja sašutumu, paziņojot, ka Krievijas iedzīvotājiem nav nepieciešams doties brīvdienu ceļojumos uz ārvalstu pludmalēm pēc tam, kad Maskava ir aizliegusi braucienus uz Ēģipti un Turciju.

Intervijā Krievijas laikrakstam "Rossiskaja gazeta" viņš sacīja, ka "nepieciešamība pēc pludmalēm un jūras lielā mērā ir pēdējo gadu stereotips, ko mēs jau esam pieņēmuši kā savu viedokli".

"Mūsu senči, pat bagātākie, lielā skaitā nedevās uz ārzemju jūrām," viņš piebilda.

Safonovs rekomendēja Krievijas iedzīvotājiem apmeklēt Krievijas anektēto Krimas pussalu.

Safonova izteikumi izraisīja kritiku, oponentiem norādot, ka pērn "Rosturizm" vadītājs Seišelu salās oficiāli ir reģistrējis divas mājas.

"Jā, viņi uzskata, ka mēs esam idioti," sociālās saziņas vietnē "Facebook" rakstījas pretkorupcijas aktīviste Ļubova Sobola, nosodot Safonovu par "liekulību".

"No savas mājas Seišelās Safonovs iesaka Krievijas iedzīvotājiem pavadīt brīvdienas mājās," savā blogā rakstīja opozīcijas aktīvists Aleksejs Navaļnijs.

Safonovs uz kritiku atbildēja, sakot, ka ir pārdevis savus īpašumus Seišelu salās.

"Jā, tā ir taisnība. Man piederēja villa un māja Seišelās. Šobrīd es tās esmu pārdevis, man tās vairs nepieder," viņš teica Krievijas telekanālam "Doždj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!